Mari kondo ish

Beatpie's Miscellany
🍊 — coa.
birdasaurus: “Kriste Stan ”
Your favorite serving of design, entertaining, travel and more...
Bilder fra Pintrest
Noen som også har sett Mari Kondo serien på Netflix?
Serien handler om å rydde, rense ut og bare beholde de tingene man har som Sparks Joy! Egentlig synes jeg serien var litt kjedelig men så himla mange smarte tips man får.
Ettersom vi skulle flytte til utlandet igjen ville jeg rense ut hjemmet så mye som mulig på forhånd. Komme ned til det essensielle. Og ikke minst komme hjem til litt mer orden i sakene.
Litt ironisk at jeg skriver dette innlegget for jeg er virkelig ikke en ryddig person! Min last i livet. Like mye rotete virvelvind som barna mine.
Jeg har ikke fulgt Mari Kondos skritt til punkt og prikke. Men i grove drag handler det om å sortere sakene sine etter tema, typ klær, papir, kjøkkensaker, leker, bøker etc. etc. istedenfor å bare rydde rom for rom. Jeg har nok kvittet meg med over 12 kvadratmeter av alt jeg eier. Har vært steinhard på å donere bort sånt som er fint men ikke passer lengre eller ting som alltid er bortgjemt i et skap. Mari Kondo har også en egen metode for hvordan klær skal brettes som i seg også er en kunst.
På et mer filosofisk plan tror jeg Mari Kondo er i vinden fordi vi lengter etter det minimalistiske, det enkle, mot massekonsumsjon, et regelsett for hvordan vi får det enklere. Programmet viser også på de store forskjellene på deltakelse i husholdsarbeid  hjemmet mellom amerikanske menn og kvinner. Det er jo en historie for seg selv.
Så langt et jeg inspirert, og selv om jeg vet at sånt her pleier å dabbe av, er jeg håpefull og vil ta med meg hennes prinsipper in i vårt nye hjem i Amman.
Ha en fin dag!
Mari kondo ish

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s