Beklemmende kvinnerolle Mars 2018

Relatert bilde

Dette printet sier så mye, elsker det. Av Lady Dahmer og finnes på Tictail.

I år blir denne dagen litt ekstra spesiell etter fjorårets #metoo revolusjon som har stormet ekstra sterkt her i Sverige. Vi har kommet mange skritt fram i kvinnekampen på grunn av dette på bare et år.

Apropos feminisme lunsjet jeg igår med Christin som har den pangfine bloggen Midis (tips!) og vi kom inn på temaet rundt forventninger til kvinner som liksom bare øker etter å ha født barn, en ganske beklemmende rolle til tider.  Det at det ligger så mange uskrevne forventninger på morsrollen som prosjektlederen, hun som er ansvarlig for at man har et representabelt hjem, er den gode vertinne,  sørger for at barna har alt de skal i garderoben etc etc lever fortsatt i beste velgående i 2018.

Vi snakket om det at jeg ikke skriver ut i sosiale medier (eks på instagram) at jeg har vært borte fra barna mine ( på 2 og 5) i flere uker (pga jobben) og grunnen til dette er at jeg vil unngå å bli dømt av andre, kanskje spesielt av andre kvinner og mammaer. Føler at jeg må forklare meg, selv om jeg ikke synes at jeg burde det. Og ja man kan drite i hva andre mener og synser om (spesielt fra mennesker man ikke egentlig kjenner). Synes bare mødre blir bedømt på en sånn subtil måte hardere en fedre. og derfor lar man være å vise opp de sidene av en som bryter mot den typiske morsrollen. Dette er ting jeg håper endrer seg litt framover.

Finnes også en haug andre feministiske kamper, både store og små som såklart skal kjempes.

Sier ikke gratulerer med dagen, men kjemp videre for det som betyr mest for deg ❤

Bilderesultat for lisa ekdahl om patriarkatet

Bilde fra Pintrest 

Beklemmende kvinnerolle Mars 2018

2 kommentarer om “Beklemmende kvinnerolle Mars 2018

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s