Tanker om Vegankost

kreativ energi

Bilde fra den geniale bloggen Cashew Kitchen. Hur godt ser ikke dette ut!

Jeg tar en avstikker fra interiørsnakket mitt og skriver litt om min gryende veganisme om jeg kan kalle det det. Dette opptar meg akkuratt nå, helt sikkert på grunn av utallige forskjølelser under småbarnsårene og en sterk (placebo)tro på at om jeg bare spiser litt mer ingefær og gurkmeje så skal jeg slippe unna de årlige influensaene. Jeg vil ikke bli hundre prosent veganer, for vil  fortsatt ha mulighet til å ha en skvett kremfløte i kaffen, en pizza med alt på, velge hva jeg vil på restaurant  og smake på mat jeg blir invitert på. Men tenker at jeg vil ha en vegansk grunnkost til hverdags. Siden jeg allerede spiser mesteparten vegetarisk hjemme krever det ikke mange endringer,  og det er faktisk relativt lett her i Iran for det finnes grønnsaksbutikker på hvert hjørne og alle mulige slag av nøtter.  Synes det er supergøy å eksperimentere med det veganske kjøkken, raw food, og  teste ut den perfekte oppskriften på daddelboller. Så kanskje fletter jeg inn mer veganinnhold og tips på oppskrifter jeg har prøvd ut i bloggen framover.

Bilderesultat for hello green boken

I min veganreise har jeg et par oppslagsverk jeg alltid kommer tilbake til. Hello Green boken(som en liten bibel) er et par år gammel men det spiller ingen rolle. Jeg har testet ut de fleste oppskriftene og forfatter og kokk Josefin Jaeger har virkelig fått frem smakene i oppskriftene. Min favorittmiddag i boken er rødbetebiffene med dijonsennep. Denne boken er en fin introduksjon til et plantebasert kosthold og inneholder alt mellom bra frukostalternativ som grøter, chiapuddinger, cashewyogurt til supper og mettende burgermiddager.

Bilderesultat for food paharmacy boken

Food Pharmacy boken og bloggen fokuserer på tarmfloraen og presenterer vitenskapelig innhold med humor. Lytter nå fast til podcasten selv om jeg her ikke var helt fornøyd i starten. Nå etter å ha hørt på de fire første avsnittene synes jeg den blir bedre å bedre. Er også superspent på deres nye kokebok og skal kjøpe den sporenstreks når jeg kommer hjem til Sverige.

Pulled Pumpkin Burger + What the heck is Umami?! at www.Earthsprout.com

Pulled Pumpkin Burger + What the heck is Umami?! at www.Earthsprout.com

Og så et bloggtips, Earthsprout drevet av Elenore Bendel Zahn har samlet en rekke oppskrifter som ser supergode ut som jeg vireklig vil prøve ut utover vinteren.

Ok nå skal jeg stoppe, dette var bare en liten parantes. God tirsdag!

 

Tanker om Vegankost

5 kommentarer om “Tanker om Vegankost

  1. Låter godt, her hjemme elsker den minste Halloumi også:) Og jeg tenker som så at om alle spiser litt mer vego så går kjøttforbruket ned på et generellt nivå, og det er bra for klimaet. Men tror heller ikke på pekpinnar og å legge skyld på noen for at de tar seg en kjøttbit;)

   Liker

 1. Jeg er helt enig med deg. Jeg tror fremdeles jeg vil kalle meg «fleksetarianer» så jeg ikke setter noen faste begrensinger til meg selv. Jeg vil ikke si «jeg skal ALDRI spise ost igjen», det blir litt for vanskelig for meg. Men jeg vil helt klart fortsette å unngå animalske produkter i så stor grad som mulig.

  Liker

  1. Da tenker vi nok litt i samme baner. Vil liksom ikke låse meg til å aldri spise noe animalsk igjen. Synes mat også henger mye sammen med kultur så vil for eksempel kunne spise ost i Frankrike og Italiensk is i Italia. Men som grunn i hverdagen spise mest mulig vegansk 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s