Befrielsen i å slette Instagram

IMG-3726

For en stund siden slettet jeg Instagramappen. Følte at det ikke lenger var så givende og kreativt å bruke appen som før. Det å ikke hele tiden på refleks plukke opp mobilen for å dokumentere og snappe et bilde av alt mulig for å potensielt legge ut på instagram senere. Og all scrollingen der jeg selfølgelig virkelig liker 20 % av innholdet, men det rekker ikke når det resterende 80% bare er intetsigende. Sålangt har dette vært en riktig bra ting. Anbefales om det er flere som er litt smått avhengige.  Kommer sikkert tilbake en gang, kanskje til og med snart.  Men enn så lenge henger jeg mer på pintrest,  leser avisartikkler og blogger som jeg  virkelig liker.

Befrielsen i å slette Instagram

5 kommentarer om “Befrielsen i å slette Instagram

 1. Jeg har måtte «logge» av alle sosiale medier et par ganger tidligere og det gjør så godt. De første dagene har jeg pleid å «savne» det litt, men etter hvert som det har gått noen uker kjenner jeg hvor deilig det er å ikke måtte sjekke noe som helst. Nå har jeg gått for en mellomting hvor jeg ikke har på varsler. Så til noens irritasjon, men min glede, tar det lengre tid før jeg svarer på whatsapp, FB, insta og alt det der. Hvis noen må ha svar kan de ringe eller sende sms. Denne ordningen fungerer helt prima for meg og kan absolutt anbefales hvis du etter en stund vil logge litt på igjen. I mellomtiden løper jeg og følger deg på pinterest 🙂

  Liker

  1. Godt det er flere som tenker i samme baner og høres ut som du har fått til en fin ordning for å kontrollere sosialemediebruset. Helt enig i at det ikke må være en plikt å være tilgjenegelig 24/7. Ha en fin dag!

   Liker

 2. Så bra at du føler at det var en god avgjørelse, og trives med det så langt! Jeg mener alle har godt av en digital detox en gang i blant. Selv er jeg nok litt gammeldags og rygger motvillig inn i framtiden (som kjæresten min sier) – med gammel Nokiatelefon og kun facebook og bloggen som mine sosiale medier. Jeg innrømmer at jeg av og til ønsker meg smarttelefon når jeg lurer på når neste buss går, eller når jeg går glipp av tilbud som kun kan fåes i apper. Men ellers er jeg bare glad jeg ikke har det når jeg ser venninner som tar utallige bilder til snapchat i tide og utide, og når kjæresten sitter å leser på mobilen midt i en god film. Også er jeg en av få på bussen som ser opp og utover. De fleste andre sitter med hodene ned i fanget. Åhh det føles godt å være ordentlig til stede. Ikke sant? 😉

  Liker

  1. Takk for at du deler Ida! Jeg tror faktisk folk som deg med Nokia telefoner har litt bedre livskvalitet. Det å få naturlige pauser mellom slagene. Jeg hadde også bare Nokia tidligere, men fikk til slutt Iphone av samboeren min og da var det liksom ingen vei tilbake. Men sålangt klarer jeg meg utmerket uten instagram, og fokuserer heller på å lese blogger jeg liker. God helg!

   Liker

 3. […] Susanna skrev for en tid tilbake om befrielsen i å slette Instagram. Jeg syns det er så fint at folk gjør sånne ting. Tar seg en pause fra denne helt ekstreme digitale og tilgjengelige verden vi lever i. Selv har jeg ikke smarttelefon, bare en liten gammel Nokia. Og det er en grunn til det. Jeg prøver nemlig å nyte livet litt mer «in real life», og ikke være så alt for tilgjengelig. Jeg ser jo hvor lett det er å bli sittende med mobilen i hånda hele tiden. Er det ikke facebook, er det Snapchat, og er det ikke Snapchat er det Instagram. Det er liksom alltid noe. Jeg sier ikke at vi skal kutte ut alt, og gå tilbake til å kun skrive brev og framkalle bilder fra film. Men en liten digital detox har vi alle godt av i blant. […]

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s